Reissublogi

Sirun ja Jannen matkat vuodesta 1999 alkaen

Reissublogi header image 2

Hotelli Callisto, Agia Napa, Kypros – palvelut

3 huhtikuun, 2009 · No Comments

p10305531

Alueella tärkeimmät kohteet ovat Supermarket, allasalue ja ravintola Hesperides. Supermarketista sai kohtuullisen hintaan kaiken mitä tarvitsi. Tuoretta leipää, särvintä, pullaa, donitseja, vaippoja, maitoa, kahvia, matkamuistot ja suomalaisille olutta, viiniä ja väkeviä. Avoinna joka päivä 8-22. Lokaali Classe Royale –olut 6×0,33l tölkkiä 3,95e. Kyproslaista lisensoitua ja sikäläisiltä oluilta (Leon, Keo) maistuvaa Carlsbergia sai hintaan 7,95 (6×0,5l). Valkkaria, punkkua, vodkaa ja whiskyä oli tarjouskoreissa vähemmän merkkiuskollisille. Jos jaksaa nähdä vaivaa saa Classe Royalia joistain marketeistä 2,95e.

p1030523p1030538

Allasalue oli keskimääräistä suurempi ja sopi erityisen hyvin pienille lapsille. Jakkaroita oli sesonkiajan ulkopuolella vapaana kiitettävästi. Allasbaari Oceanus oli vielä maalareiden työmaana. Allasalueelta pääsi muutamalla askeleella julkisen rannan puolelle. Agia Napassa kaikki rannat näyttivät olevan kunnallisia, mikä toi piristävän matalan hintatason (aurinkovuode 2,10e, varjo 2,10e) ja mahdollisuuden kulkea rannalta toiselle. Callisto Beachiltä ei ole pitkä matka (10-15min kävellen) erittäin tyylikkäälle Nissi Beachille tai kulman takana sijaitsevalle Sandy Beachille.

Pääravintoa Hesperides toimi aamiaisen (etukäteen ostettuna 6e) näyttämönä. Ei mitään kehuttavaa, mutta jos ei halua itse vääntää pöperöä heti aamusta niin kyllä sitä nälkäänsä söi. Leipävalikoima oli kohtuullinen, mutta makkaraa ja juustoa oli vain yhtä lajia per päivä. Kuumana ruokana paistettuja ja/tai keitettyjä munia, pekonia, perunaa ja esimerkiksi paprikaa. Automaattikahvi ja etenkin –mehu eivät olleet kotoisin juuri mistään. Paikallinen jogurtti hunajan kera on monien herkkua – kaukana terveysvaikutteisista kotimaisista versioista. Etelän hedelmät olivat tarjolla, mutteivät mitenkään erityisen herkullisessa formissa.

Hesperides tarjoaa myös buffet-illallisen hintaan 11e. Ravintolan tiloista liki puolet on katetulla ulkoalueella. Tunnelmaltaan vastaa ruotsinlaivojen syöttölöitä. Hesperideksen vieressä on Arcas-aulabaari. Se palvelee aina puolille öille saakka. Happy Hour oli erikoisesti 23-24 eli viimeisen tunnin aikana, mutta toisaalta keväällä koko paikka oli vielä hiljaisuuden tyyssija. Ja varsinainen bilettäminen tapahtuu jossain  aivan muualla.

Hotellilla on luonnollisesti järjestävän matkatoimiston oma työpiste. Lisäksi huomionarvoista on itsepalvelupesula, jossa viidellä euron kolikolla saa pesun ja kuivauksen (3+2). Harvinaista kyllä tuli kokeiltua myös lääkäripalvelut. Hotellilla on ma-la 10-11 lääkäri paikalla, jonka kanssa Eurooppalaisen matkavakuutuskortin kanssa asiointi sujui sutjakkaasti. Lääkärin ammattitaidon tasosta voi toki olla montaa mieltä.

Tags: Eurooppa · Lentomatkat · Talviloma

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment