Reissublogi

Sirun ja Jannen matkat vuodesta 1999 alkaen

Reissublogi header image 2

Kypros sekoittaa etnisyyttä entisestään

2 huhtikuun, 2009 · No Comments

Talven ja kevään Callistoa kansoittavat eläköityneet ruotsalaiset, norjalaiset sekä muutama ahvenanmaalainen. Tähän viittaa jo televisiotarjonta. Tällä on vaikutuksensa myös off-seasonin ravintolatarjontaan eli läheskään kaikki muonittajat tahi muut liikkeet eivät ole auki läpi vuoden. Ravintolaomistajien mukaan (n=3) eläkeläiset syövät ulkona keskimäärin vain kerran viikossa, joten useimmat sulkevat ovensa ainakin osaksi vuotta.

Saavuttaessa Callistolta pääkadulle Nissi Avenuelle kulmalla on heti kolme pitkän kauden auki olevaa ravintolaa Acropolis, Flames ja semikiinalainen Ji Li. Acropolis edustaa turistisyöttölän prototyyppiä Agia Napassa. Tilaat liki mitä tahansa – paitsi pizzaa – saat tilatun pöperön ynnä pulleat ranskalaiset perunat ja kaalipohjaisen salaatin. Sillä kaverilla, joka ruuvaa mikroaaltouuneista ’pling’ sanovia kelloja irti, on ollut ja on yhä paljon töitä alueella.

Kiinalaiseksi julistettua Ji Li –ravintolaa pitävät loogisesti filippiiniläiset. Vaihtoehtona onkin sikäläistä ruokaa. Meillä tätä vaihtoehtoa ei ollut, koska kokki oli edelleen lomalla kotimaassa. Epäselväksi jäi kuka lämmitti ruokamme mikrossa. Flames oli näistä kolmesta paras vaihtoehto sekä ruoan että tunnelman suhteen. Silti ruoka oli sitä samaa agianapalaista eli lihat keskelle, perunat toiselle puolen ja salaatti toiselle. Salaatti merkittävästi keskimääräistä parempi, samoin lihat ja palvelu.

Sesongin alkaessa samoilla kulmilla on myös ruotsalainen pikapizzeria, meksikolaishenkinen syöttölä sekä Pizza Hut.

Tags: Eurooppa · Lentomatkat · Lomamatkat · Talviloma

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment