Reissublogi

Sirun ja Jannen matkat vuodesta 1999 alkaen

Reissublogi header image 2

Mall of the Emirates

31 tammikuun, 2008 · No Comments

Mall of the Emirates, Dubai

Pitäähän kaikki olla suurta tai ainakin suurempaa kuin isoveliemiraatti Abu Dhabissa. Mall of the Emiratesille pääsimme kätevästi hotellin sukkullalla. Piakkoin matka helpottuu entisestään kun alueen valtava raideliikennejärjestelmä valmistuu. World Trade Centerillä ja Mall of the Emiratesilla on molemmilla oma asema.

Mall of the Emirates, Dubai Mall of the Emirates, Dubai Mall of the Emirates, Dubai 

Emiraatin ostari muistuttaa monessa suhteessa amerikkalaisia esikuviaan. Autopeli, jossa kuskit ohjasivat videoruudulta kauko-ohjattavia aitoja kilpureita veti puoleensa nuoria miehiä kuin ilmainen vodka kesäturisteja suomalaisella tanssilavalla. Toisaalta liki pakollinen Rodeo Drive huippumuotiputiikkeineen lepäsi perjantaivapaata liki autiona.

Huolimatta muslimien virallisesta vapaapäivästä Emiraatin ostari avasi ovensa jo aamukymmeneltä. Moni muu ostosparatiisi aukeni vasta klo 14:00. Suljettuna pysyi myös musliminaisvaatteiden käytävä tällä ostarilla. Kaapua kaavun perään.

Mall of the Emirates, Dubai Mall of the Emirates, Dubai Mall of the Emirates, Dubai

Siellä täällä ostarilla oli kylttejä, joissa kiellettiin pussailu julkisesti. Harvat tupakoijat heitettiin surutta ulkotiloihin ja iso hyvin amerikkailaishenkinen foodcourt ammotti tyhjyyttään viela puolen päivän aikoihin. Hauskaa oli myös tuttujen brändien arabiankieliset versiot liikemerkeistä kuten Starbucks.

Starbucks, Dubai, Mall of the Emirates

Tags: Lähi-Itä · Lentomatkat · Viikonvaihde

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment