Reissublogi

Sirun ja Jannen matkat vuodesta 1999 alkaen

Reissublogi header image 2

Bussikortilla pyöräilemään

14 lokakuun, 2007 · No Comments

Barcelona

Barcelonan julkinen liikenne jätti erittäin hyvän kuvan. Ikävä kyllä upeasta polkupyöräjärjestelmästä ei pääse nauttimaan turistina, sillä käyttöönotto edellyttää personoitua julkisen liikenteen korttia. Käyttöä varten vingutetaan omaa korttia lukijassa ja näppäillään valitun pyörän telineen numero. Pyöräpisteitä oli ympäriinsä ja muutamaa poikkeusta lukuunottamatta saatavuus erinomainen. Näinköhän tämä systeemi soveltuisi myös Suomeen, Helsinkiin tai jopa Tampereelle. Sen sijaan, jotta Tampereen kaupunginisät rakentaisivat Hervannan teekkareille pikahumalatien (aka pikaraitiotie) niin miten olisi esimerkiksi vuokrattavat tandemit? Selvempi ohjaa paluumatkalla.

Barcelona Barcelona Barcelona

Myöskin juna- ja metroverkko on erinomainen. Laiskemmille on tarjolla Bus Turistic, joita huristelee pohjois- ja eteläreiteillä runsain määrin. Toki matka maanalaisella on näkymiltään heikohko, joten jos kelit suosivat ja aikaa on niin miksei valita doubledekkeriä.

Tags: Eurooppa · Lentomatkat · Viikonvaihde

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment