Reissublogi

Sirun ja Jannen matkat vuodesta 1999 alkaen

Reissublogi header image 2

Opatija, tuo unohdettu Itävalta-Unkarin eliittirantakaupunki

26 heinäkuun, 2007 · No Comments

Kroatia rantakartta

Kun olimme päättäneet jatkaa lomaa niin yksi idea oli suunnata Kroatiaan. Pistäytyminen Dubrovnikissa hieman aiemmin risteilyn aikana ei ollut juuri kertonut maasta mitään ja kun kerran auton vakuutuspapereihin oli maa tällätty niin eikun menoksi. Alunperin olimme suunnitelleet majoittuvamme Rijekaan, joka on viereinen Suomen Kotkaa – hyvässä ja pahassa -muistuttava Kroatian tärkein satamakaupunki. Onneksi nettikahvilassa Berchtesgadenissa luimme enemmän alueesta ja päätimme Rijekan sijaan suunnata Opatijaan.

Kroatian rannikko on jo nyt ja tullee olemaan vielä enemmän jatkossa suosittu turistikohde. Englannilla – sekä Saksalla, Italialla, Kroatialla että kaiketi myös Venäjällä – pärjää mainiosti. Rahan suhteen Kroatian oma valuutta jaksanee elää vielä muutamia vuosia, mutta ennustaisimme Kroatian olevan EU:n jäsen viimeistään 2012. Ehkä pieni elintasoero on jo EU:n hoivissa olevaan ja Euroon siirtyneen Slovenian kanssa, mutta etenkään Opatijan kaltaisissa paikoissa sitä ei huomaa mitenkään. Kortit ja myöskin Eurot käyvät erinomaisesti. Suosittelemme lämpimästi.

Tags: Automatkat · Eurooppa · Kesäloma · XXXIII Europe

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment