Reissublogi

Sirun ja Jannen matkat vuodesta 1999 alkaen

Reissublogi header image 2

Olympia – ja Stadionin mitta oli stadion

18 heinäkuun, 2007 · No Comments

Olympia

Kesäretkemme lämpimin päivä. Varjossa oli vain hieman yli 40 astetta, kun piehtaroimme Manner-Kreikan kesähelteissä. Auringossa oli hieman lämpimämpi. Kohteenamme oli ensin Katakolonin kylä (virallisesti kaupunki), johon paattimme ankkuroitiin. Tästä siirryimme – onneksi – melkein ilmastoidulla bussilla kohti antiikin Olympiaa.

Olympia Olympia Olympia Olympia Olympia Olympia

Antiikin Olympia oli kaikkea sitä mitä turisti siltä odottaa. Läjä kiviä, joiden tarinaa ei tajua ilman paikallista opasta. Antiikin stadikka veti noin 40-50 000 katsojaa eikä kuppipenkeistä ollut tietoakaan. Nykypäivän turisteja kiinnosti selkeästi eniten varjo, josta oli yhtä huutava pula kuin ehjistä rakennuksista.

Niin ja Antiikin Olympian Stadionin pituus on… stadion. Nykyisillä mittavälineillä noin 192 metriä. Muutamat yenkkituristit spurttasivat täälläkin.

Tags: Bussimatkat · Eurooppa · Laivamatkat · XXXIII Europe

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment